یکی از پرکاربردترین روش های درمانی و زیبایی در میان بیماران و پزشکان، از محبوبیت بالایی برخوردار است. مکانیسم عمل دستگاه کربوکسی تراپی چیست؟ این دستگاه با کمک تزریق گاز co2 یا همان دی اکسید کربن به زیر بافت ها عمل می کند. کربوکسی هم نام علمی گاز دی اکسید کربن است. مکانیسم این دستگاه به گونه ای است که در هر بخشی که سطح دی اکسید کربن بیشتر باشد، خون رسانی آن ناحیه نیز برای سریع تر رساندن دی اکسید کربن به ریه و خروج آن از گردش خون، به مراتب افزایش پیدا می کند. در چنین شرایطی با افزایش خون رسانی، ساخت عروق جدید نیز بیشتر شده و در نتیجه کلاژن سازی و افزایس الاستیسیته ی بافت ها، اثرات ضد التهابی و جوانسازی بافتی افزایش پیدا می کنند.
کاربردهای کربوکسی تراپی چیست؟
از میان کاربردهای کربوکسی تراپی می توان به مواردی همچون رفع چین و چروک ناحیه پوستی، رفع استریای شکم، رفع تیرگی ناحیه ژنیتال و کشاله ران و زیر بغل، از بین بردن سلولیت و چربی های اضافه، رفع چروکها و تیرگی زیر چشم و… اشاره کرد. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تعداد جلسات لازم برای انجام کربوکسی تراپی در هر کدام از این موارد، متفاوت خواهد بود.
مزایای کربوکسی تراپی چیست؟
امروزه کربوکسی تراپی به عنوان یکی از کاربردی ترین و نتیجه بخش ترین روش های درمانی در زمینه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزایای کربوکسی تراپی می توان به بدون درد و عوارض بودن آن، هزینه نسبتا کم، بهبود بافت پوست، اثربخشی فوری و… اشاره کرد.
عوارض کربوکسی تراپی چیست؟
کربوکسی تراپی نسبتا بدون درد است، اما ممکن است که در برخی از شرایط، افراد، همزمان با آزاد شدن گاز در بافت ها، کمی احساس فشار و یا سوزش تنها حین انجام کربوکسی تراپی داشته باشند. که بعد از اتمام کار این سوزش سریعا برطرف می شود و نیاز به مصرف هیچ مسکنی نیست. به همین دلیل هم پزشکان متخصص توصیه می کنند که در صورت نیاز قبل از شروع هر جلسه بی حسی های موضعی استفاده شود.
برخی از موارد استفاده کربوکسی تراپی عبارتند از:
- کاهش و رفع سلولیت
- کاهش موضعی چربی با یا بدون لیپوساکشن
- مکمل درمان لیپوساکشن برای صاف کردن ناهمواری های پوست
- آلوپسی و ریزش مو
- زخم های پوستی
- خطوط چاقی و لاغری( استرچ مارک)
- اسکار آکنه و جای جوش
- افتادگی پوست (بازوها،گردن ،دکلته )
- درمان چین و چروک
- درمان چروک، تیرگی و پف دورچشم
- اسکارهای هایپرتروفیک و قرمز بعد از زخم
- درمان چروکهای پشت دست